Herkent u dat gevoel, dat iemand net dat onverwachte of beetje extra doet, dat u doet glimlachen of zelfs uw hele dag goed maakt? Dat prettige gevoel.. dat u welkom bent, dat u verrast wordt of dat u belangrijk wordt gevonden.. dát is gastvrijheid. Als klant wilt u niets liever dan dat gevoel ervaren. Maar hoe zorgt u ervoor dat uw klanten dit ook in úw dienstverlening ervaren? Laat allereerst duidelijk zijn dat gastvrijheid niets te maken heeft met het aanleren van een paar ‘trucjes’.

Gastvrijheid is een mindset, een bepaalde manier van denken die resulteert in een andere manier van werken. De filosofie erachter wordt vaak duidelijk gemaakt door middel van de mooiste en indrukwekkendste verhalen, filmpjes of plaatjes. Maar het lezen van verhalen of bekijken van visueel materiaal is waarschijnlijk niet de manier om uw medewerkers in de juiste houding te krijgen. Toch is het wel mogelijk om op actieve wijze gastvrij communiceren tussen de oren te krijgen….

Change a Lot gaat graag aan de slag met uw medewerkers in een actieve Gastvrij Communiceren workshop! Door middel van simulaties en discussies, in combinatie met de pakkende filmpjes en verhalen, worden uw medewerkers bekend gemaakt met de gastvrijheid filosofie en leren ze denken en handelen vanuit de ‘gastvrijheid’ gedachte. Het bijzondere hieraan is dat gastvrijheid niet binnen vaste kaders en handelwijzen te vatten is: ieder heeft een eigen idee hoe hij of zij gastvrijheid wil uitdragen, maar tegelijkertijd draagt het wel bij aan een nieuwe dimensie van teamsamenwerking. Het mooie van gastvrij zijn is tevens dat het niet stopt bij een bepaalde manier van klantbenadering aan de telefoon of bij de balie. Gastvrij communiceren zou moeten doordringen tot in alle facetten van de dienstverlening, zelfs digitale dienstverlening.